Andaluzijska tura

Andaluzija, Španija

već od 729€

Opis destinacije

Zemlja strasti; „najšpanskiji“ deo Španije. Andaluzija je nešto što svako mora u životu videti! Neverovatna istorija, čudesni pejzaži, fantastični gradovi... Miris divljih pomorandži, lepota koja pomućuje um... Priče koje vode ka beskraju... Čudesno lepa i mirisna. Dok koračate njenom kaldrmom sećanja, čućete vekove kako odjekuju. Kada se nađete u Granadi, pogled će vam se zaplesti o Alhambru, jednu od najlepših palata na svetu. Iz pećina Zambre, čućete špansku gitaru, a ako budete imali sreće, videćete i cigane kako plešu taj čudesni flamenko, ples ljubavi i strasti. Kordoba sa neverovatnom Meskitom vas neće ostaviti ravnodušnima. Sevilja će vas očarati svojim kvartovima i raskošnim palatama i crkvama. Malaga je baš kao sladoled, ukusna i neodoljiva. O Rondi je čuveni nemački oesnik Rajner Marija Rilke napisao "Ništa u celoj Španiji nije više iznenađujuće od ovog divljeg grada", a njome su bili opčinjeni i Ernest Hemingvej i Orson Vels. Ovo je pravo putovanje za sve one koji tragaju za snovima... Andaluzija vas čeka!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
5 DANA AVIONOM  /  4 NOĆENJA
DIREKTAN LET BEOGRAD - MALAGA
Polazak nedeljom 08:45h / Povratak četvrtkom 17:50h

17. - 21. SEPTEMBAR 2023. / 22. – 26. OKTOBAR 2023. / 12. – 16. NOVEMBAR 2023. / 11. – 15. FEBRUAR 2024.
10. – 14. MART 2024. / 07. – 11. APRIL 2024. / 21. – 25. APRIL 2024. / 19. – 23. MAJ 2024. / 23. – 27. JUN 2024.

MALAGA – SEVILJA – RONDA – KORDOBA – GRANADA - MARBELJA

10. MART 2024. redovna cena  729 €  snižena cena 699€ JOŠ DVE SOBE!
07. APRIL 2024. redovna cena  749 €  snižena cena 699€ RASPRODATO!
21. APRIL 2024. redovna cena  749 €  snižena cena 699€ RASPRODATO!
05. MAJ 2024. redovna cena  789 €  snižena cena 729€
19. MAJ 2024. redovna cena  799 €  snižena cena 749€
23. JUN 2024. redovna cena  799 €  snižena cena 779€

Cena aranžmana uključuje:
- Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd – Malaga – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama, TSC-om, ručnim prtljagom do 8 kg i redovnim prtljagom do 23 kg
- Transfer aerodrom Malaga – hotel – aerodrom Malaga
- 4 noćenja sa doručkom („buffet“/samoposluživanje/“švedski sto“) u apart-hotelu ili hotelu sa 3* ili sa 4* u regiji Malage, u zavisnosti od smene
- Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 studije sa kupatilom (1/2 studiji sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 studiji sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
- Usluge vodiča – pratioca grupe
- Malaga City Tour prema programu
- Organizacione troškove

Cena aranžmana ne uključuje:
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu
- Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja sa COVID19 dodatkom (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 1200 dinara za uzrast 18-70 god; stariji od 70 god. plaćaju polisu 2400 dinara)
- Ostale nepomenute usluge
- Doplatu za jednokrevetni studio/sobu – 150 €
- Obavezna doplata na recepciji hotela gradskih turističkih taksi: hotel 3* ukupno 16 €; hotel 4* ukupno 20 €
- DOPLATU ZA YQ i YR taksu za gorivo avionske kompanije. Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu) koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji (takse su podložne promenama) – trenutno taksa iznosi 10 € po osobi!
- Fakultativne aktivnosti navedene u programu putovanja (cene su date dole)
APART-HOTEL „BAJONDILLO“ 4****, Toremolinos/Malaga https://www.bajondillo.com/en/ ili sličan

Ovaj lep apartmanski kompleks se nalazi u čuvenom letovalištu Toremolinos smeštenom nedaleko od Malage i međunarodnog aerodroma. Kompleks je smešten u samom srcu Toremolinosa, prekoputa plaže. U neposrednoj blizini kompleksa nalaze se brojni marketi, restorani, barovi, trgovačke zone. Kompleks sadrži lep vrt sa bazenom, lobi sa dnevnim boravkom, restoran za posluženje obroka, recepciju, aperitiv bar, WiFi konekciju. Smeštaj je u standardnim studijima koji sadrže malu opremljenu kuhinju, kupatilo sa tuš-wc i fenom za kosu, klima uređaj, WiFi, TV Cab.
1. dan (nedelja)   BEOGRAD – MALAGA   Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u 5.30h ujutro. Prijava na let kompanije „AirSerbia“ za Malagu. Po obavljanju prijave za let i pasoške kontrole, ukrcavanje u avion i poletanje u 07.50h. Po dolasku u Malagu u 11.25h, sledi transfer do centra grada i razgledanje grada. Prošetaćemo se kroz grad i uživaćemo u ambijentima. Videćemo Katedralu, rodnu kuću i spomenik Pabla Pikasa, Alkazar, trg Ustavnosti,... Slobodno vreme za šoping, posetu Pikasovom Muzeju. Transfer do hotela i smeštaj u sobe u 17h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2. dan (ponedeljak)   SEVILJA   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak u 9h na fakultativni izlet do SEVILJE. Šetnja gradom uz obilazak veličanstvenog trga Španije, jedinstvenog trga sa raskošnim palatama. Jednočasovna pauza na trgu. Nastavak šetnje uz razgledanje nekadašnje Kraljevske tvornice duvana, La Judarija – jevrejska četvrt grada sa slikovitim ulicama, Katedrala – jedna od najvećih crkvi na svetu, remek-delo gotske umetnosti, La Hiralda – simbil Sevilje (remek-delo Mudehar stila), Alkazar – srednjovekovno središte Mavara, raskošna kraljevska rezidencija. Slobodno vreme do 18h. Povratak u hotel oko 21h. Noćenje.

3. dan (utorak) RONDA - KORDOBA   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak u 9h na celodnevni fakultativni izlet. Odlazak do veličanstvene RONDE, grada slavne koride i neverovatnog kanjona El Tajo dubokog 12m. Kraći obilazak grada uz razgledanje Koride „Plaza de Toros“ koja se smatra najstarijom u Španiji, potom prelazak Novog mosta koji se nalazi nad kanjonom reke Gvadalvin, i šetnja starim gradom. Videćemo palatu „Mavarskog kralja“ i plemićku palatu markiza de Salvatiera... Slobodno vreme do 13h. Nastavak putovanja do divnog srednjovekovnog grada KORDOBE. Kordoba je vekovima bila središte Mavarskog kalifata, i kao takva je izrastala u raskošni/magični grad. Po dolasku sledi obilazak grada u trajanu od oko 1,5 sata. Zaštitni znak Kordobe je svakako katedrala La Meskita, poznatija kao „džamija hiljadu stubova“, jedinstvena građevina na svetu, u kojoj su vreme i prostor ujedinili ono što je nemoguće spojiti. Pored katedrale, obićićemo i Alkazar, nekadašnja raskošna mavarska palata a potom rezidencija španskih kraljeva. Sledi šetanja starim gradom. Raskošne palate i divni ambijenti su glavna karakteristika ovog dela Kordobe. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Kordobe u 19h. Povratak u Malagu u hotel oko 21.30h. Noćenje.

4. dan (sreda)   GRANADA    Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak u 9h na celodnevni fakultativni izlet do GRANADE. Odlazak do centra grada i kraća šetnja sa obilaskom Katedrale i Kraljevske kapele (bez ulaska). Slobodno vreme uz preporuku da se prošetate do Sakromontea, dela grada u kojem žive Romi. Tu se nalaze čudesne Zambre, pećine u kojima su nekada živeli, a danas kultno mesto pravog, autentičnog Flamenka. Svakako je preporuka da posetite raskošnu kraljevsku rezidenciju Alhambra. Alhambra je neverovatan kompleks koji je nastao tokom vladavine Mavara. Najznačajnija palata u kompleksu je rezidencija dinastije Nasrida. Čudesni arhitektonski sklop sa islamskom umetnošću koja je dosegla upravo u ovoj palati svoj vrhunac. Pored palate Nesrida, tokom posete je neizostavno videti čuvene Heneralife vrtove. Polazak iz Granade ka Malagi u 19h. Povratak u hotel oko 21h. Noćenje.

5. dan (četvrtak)   MALAGA – MARBELJA – MALAGA - BEOGRAD    Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Slobodno vreme, ili polazak (pročitati napomene) na poludnevni fakultativni izlet do MARBELJE. Dolazak u Marbelju oko 10h. Kraći obilazak jednog od najekskluzivnijih španskih letovališta i slobodno vreme. Povratak u hotel do 15h. Transfer na aerodrom i prijava za let za Beograd. Let u 17.50h (za polazak 5. marta povratni let je u 14.25h). Dolazak u Beograd u 21.00h (9. marta je dolazak u 17.35h). Kraj putovanja.
– 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 7 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana : prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2023.

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS na dan uplate

FNT

Organizator putovanja je turistička agencija Fantast Tourist, broj licence OTP 486/2020 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Fantast Tourist. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji. Ažuriranje sajta se obavlja u skladu sa mogućnostima.