Bari - Pulja

više destinacija, Italija

već od 579€

Opis destinacije

Geografski, Pulja bi mogla da se podeli na dve celine. Severni deo čini Bari, glavni grad regije i poluostrvo Gargano, dok je južni deo poznat po interesantnim gradićima kao što su Alberobelo i Leće. Bari je glavni grad ove pokrajine i deveti po veličini grad u Italiji, koji je poznat i kao grad Svetog Nikole, čije se mošti nalaze u gradskoj katedrali. Pulja je ime dobila po drevnom narodu Apulima, koji su naseljavali ovo područje još pre starog Rima. Kao zemlja između dva mora, Jadranskog i Jonskog, ovo je izrazito pomorska oblast sa dugom obalom. U Pulji su nastajale legende i stvarali se heroji, a svoje puteve ukrštali Grci, Rimljani, Iliri, Vizantinci i Arapi, čiji su se brodovi, ljudi, roba i kulture oduvek mešale i kretale između dve obale, između Zapada i Istoka.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Putovanje Bari -Pulja avionom 4 noći 2024

Cenovnik
TERMIN / SOBA04.04.24.
08.04.24.
11.04.24.
15.04.24.
18.04.24.
22.04.24.
16.05.24.
20.05.24.
23.05.24.
27.05.24.
30.05.24.
03.06.24.
06.06.24.
10.06.24.
20.06.24.
24.06.24.
Jednokrevetna soba, Standard€759€759€819€759€ 759 € 739€759€759€759
Dvokrevetna soba, Standard€599€599€679€599€ 599 € 579€599€599€599
Dvokrevetna soba sa pomoćnim ležajem, Standard€599€599€679€599€ 599 € 579€599€599€599

Cena uključuje
- avionski prevoz na relaciji Beograd –Bari – Beograd kompanijom Air Serbia sa dozvoljenih maksimalnih 23 kg prtljaga (1 kofer) i 8kg ručnog prtljaga (1 torba) po osobi. Svaki višak prtljaga se dodatno naplaćuje prema pravilima i tarifama koje određuje avio prevoznik i na koje organizator putovanja nema uticaja.
- aerodromske takse i obavezno osiguranje u avio saobraćaju ( 55 evra, podložne su promeni)
- smeštaj u hotelu 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom
- autobuski transfer aerodrom – hotel – aerodrom sa panoramskim razgledanjem grada na srpskom jeziku 
- troškove organizacije i vođenja aranžmana 
- usluge vodiča na srpskom jeziku

Cena ne uključuje
- međunarodno zdravstveno osiguranje 
- ulaznice i fakultativne izlete 

FAKULTATIVNI IZLETI ( minimum za realizaciju 15 putnika):
- Polinjano, Alberobelo i Ostuni 70 eur odrasli /35 eur deca do 12 god
- Matera i Altramura 70 eur odrasli /35 eur deca do 12 god
- Leće i Otranto 75 eur odrasli /45 eur deca do 12 god

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
 Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Realizacija fakultativnih izleta biće uslovljena trenutnom epidemiološkom situacijom i merama koje budu važile u trenutku putovanja. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.
Hotel BARION 4*
DAN 1. BEOGRAD - BARI
Sastanak grupe na aerodromu "Nikola Tesla" dva sata pre poletanja. Direktan let za Bari kompanijom Air Serbia. Planirano vreme poletanja iz Beograda u 07:20h. Planirano vreme sletanja u 09:00h. Po sletanju u Bari,dlazak na pešačko razgledanje grada sa vodičem, Katedrala Sv. Sabinija, Bazilika Sv. Nikole, Normanski zamak Svevo, stari grad (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela, smeštaj u sobe. Slobodno vreme. Noćenje

DAN 2. BARI - POLINJANO - ALBEROBELO - OSTUNI - BARI
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do primorskog gradića Polinjano koji je 2016. godine proglašen za jednu od pet omiljenih destinacija za letovanje Italijana. Nastavak putovanja do Alberobela koji je poznat po tradicionalnim kućicama (truli) koje predstavaljaju jedan od najvećih vanvremenskih primera italijanske narodne arhitekture. Lokalni stanovnici su došli na ideju građenja Truli, jedinstvenih privremenih kuća građenih od kamena. Proces transformacije i oporavka, kao i originalnost rada, obezbedili su ovim građevinama priznanje Svetske baštine. Šetnja gradom sa vodičem, a nakon toga slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta Ostuni -slikoviti, srednjovekovni grad koji je prepoznatljiv kao beli grad, čuveni La Città Bianca, koji svoj nadimak duguje belojarhitekturi. Najviša tačka grada je katedrala, sagrađena u 15. veku, u stilu kasne gotike. Duh srednjeg veka oseća se u svakom uglu. Povratak u Bari. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 3. BARI - MATERA - ALTAMURA - BARI
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet za Materu. Vožnja slikovitim krajem do gradića Matera koja je bio Evropska prestonica kulture 2019. godine, ovaj grad je postao poznat u Italiji po starom gradu Sasi di Matera (Kamenje Matere). Poseta starom gradu koji se zbog svojih karakteristika nalazi na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine. Današnji grad broji oko 60.000 stanovnika, a zanimljivo je da mnogi meštani žive u kućama svojih predaka koje su napravljene pre više od 9.000 godina. Zahvaljujući svom položaju, Matera je stari izgled sačuvala tokom vekova. Slobodno vreme. U povratku ka Bariju kratka poseta gradu Altamura, čuveni grad hleba. Razgledanje starog gradskog jezgra, kratko slobodno vreme. Povratak u Bari. Noćenje.

DAN 4. BARI - LEĆE - OTRANTO - BARI
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet za Leće. Grad Leće, poznat i kao "Firenca juga", predstavlja jedan od najinteresantnijih gradova u Pulji zbog tipične arhitekture iz 17. veka. Grad je prepoznatljiv i po svom položaju - nalazi se na samoj peti Italijanske čizme. U gradu dominiraju remek dela antičke, srednjovekovne i barokne arhitekture. Panoramsko razgledanje istorijskog centra - Rimski amfiteatar iz 2. veka, crkva Sv. Marije na poznatom trgu Sv. Oronzo i crkva Sv. Krsta. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do grada Otranto. Otranto je najistočniji grad Italije i nalazi se na mestu gde se spajaju Jadransko i Jonsko more. Istorijski centar je okružen zidinama, a Katedrala Sv. Marije iz 12. veka, Aragonski zamak i crkva Sv. Petra su glavne znamenitosti grada. Slobodno

DAN 5. BARI - BEOGRAD
Doručak. Napuštanje soba i odjava iz hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Transfer na aerodrom. Direktan let za Beograd kompanijom Air Serbia u 20:30h. Sletanje u Beograd u 22:15h. 
KRAJ PROGRAMA
Plaćanje aranžmana je u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po sredjem kursu NBS na dan uplate. 

- gotovinski - uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.
- uplatom preko računa - uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

TLL

Organizator putovanja je turistička agencija Travelland, broj licence OTP 123/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Travelland. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji. Ažuriranje sajta se obavlja u skladu sa mogućnostima.