Istanbul

Istanbul, Turska

već od 639€

Opis destinacije

ISTANBUL – jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta, nekadašnja prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog. Leži na Bosforu koji odvaja evropski deo Turske od njenog azijskog dela. Prvo je bio poznat kao Vizantion, kasnije kao Konstantinopolis i konačno kao Istanbul. Ne propustite da upoznate najslavniju građevinu Aja Sofiju koju je u 6 veku podigao imperator Justinijan i koja je služila kao najveći hrišćanski hram na svetu. Danas je najpoznatiji muzej u Turskoj. Istanbul godišnje privuče milione turista koji žele videti njegove znamenitosti, osetiti njegov kosmopolitski duh i odličan provod koji je u ovom gradu zagarantovan.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ISTANBUL  
DOLMABAHČE – EGIPATSKA PIJACA – TOPKAPI – AJA SOFIJA – PLAVA DŽAMIJA – VASELJENSKA PATRIJAR ŠIJA – KRSTARENJE BOSFOROM  
5 dana (4 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelu kategorije 4*)-avionom 
Polazak 02. maj (povratak: 06. maj 2023) 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 639 evra  
Doplata za jednokrevetnu sobu je 180 evra. 

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:  
- Avionski prevoz na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd (prevoznik Air Serbia) 
- Aerodromske takse (oko 60 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju   u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili u poslovnicama ovlašćenih subagenata) 
- Smeštaj u hotelu kategorije četiri zvezdice, u dvokrevetnim sobama, na bazi četiri noćenja sa doručkom 
-Transferi prema programu 
- Pešačko razgledanje grada 
- Usluge vodiča, troškovi organizovanja putovanja

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: 
- Fakultativni izleti 
- Ulaznice na lokalitetima i posete koje nisu nabrojane kao uključene 
- Međunarodno zdravstveno putno osiguranje. 

FAKULTATIVNI IZLETI 
- Fakultativni izlet autobusom “Dolmabahče palata i Egipatska pijaca” Cena: 75 evra. U cenu je uključena ulaznica za Dolmabahče palatu,  transfer i usluge vodiča.  
- Fakultativni izlet autobusom “Aja Sofija, Topkapi palata, Plava džamija, Hipodrom, Kapali čaršija” Cena: 90 evra. U cenu su uključene  ulaznice za Aja Sofiju i Topkapi palatu i usluge vodiča.  
- Fakultativni izlet autobusom i brodom “Vaseljenska patrijaršija i krstarenje Bosforom”. Cena: 50 evra. U cenu je uključen prevoz, transferi i usluge vodiča. 

Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Istanbulu, isključivo u evrima. Potrebno  je najmanje 20 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje  cene. Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i  redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i verskih praznika) na određenoj destinacij, kada neki od lokaliteta, muzeja  ili tržnih centara ne rade. 
Grand Hotel de Pera 4* https://www.grandhoteldepera.com/ 
Hotel Grand Hotel de Pera 4* nalazi se u samoj sredini okruga Pera, u srca grada. Hotel poseduje restoran, zatvorenim bazenom, spa  sadržajima, sobama za masažu i fitnes centrom . Doručak na bazi švedskog stola služi se u restoranu hotela. 

Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela. 
1. dan (četvrtak, 02.maj) BEOGRAD – ISTANBUL 
Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 10:45h. Poletanje  za Istanbul u 13:15 h (let JU 422). Dolazak u Istanbul u 15:55 h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smeštaj. Odlazak na razgledanje  grada pešice, Trg Taksim i okolina. Slobodno poslepodne. Noćenje.  

2. dan (petak, 03.maj) ISTANBUL 
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet: poseta palati  Dolmabahče i Egipatska pijaca. Palata Dolmabahče je izgrađena kraj Bosfora sredinom 19. veka, u kombinaciji baroka, rokokoa i turskog  imperijalnog stila, i bila je zvanična rezidencija sultana. Okružena prekrasnim vrtom, ima 285 soba, 43 salona, šest hamama i raskošan  enterijer sa oko 600 umetničkih slika. Iz palate Dolmabahče je u izgnanstvo otišao poslednji otomanski sultan Mehmed VI (1922), a u njoj se  i okončao život oca turske nacije Mustafe Kemala Ataturka (1881- 1938). Obilazak se završava odlaskom na čuvenu Egipatsku pijacu, gde se  mogu videti ili kupiti razni začini, čajevi ili tipični suveniri. Noćenje.  

3. dan (subota, 04.maj) ISTANBUL 
Doručak. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet Aja Sofija, Topkapi palata, Plava džamija, Hipodrom,  Kapali čaršija. Poseta palati Topkapi sa nekoliko stotina prostorija, danas pretvorenih u muzej, izgrađenoj na jednom od sedamistan bulskih  brežuljaka. Iz ove palate turski sultani su od 1465.godine, gotovo četiri veka, upravljali ogromnim Otomanskim carstvom. Obilazak Aja Sofije  ili Crkve svete mudrosti, jednog od najmonumentalnijih hramova ikada izgrađenih u svetu, nemerljive arhitektonske i umetničke vrednosti.  Podignuta je u doba cara Justinijana, pretvorena je u džamiju po zauzimanju Carigrada od strane Turaka (1453) po nalogu sultana Mehmeda  II Osvajača, kada su joj dodata četiri minareta. Obilazak džamije sultana Ahmeta III, građene na mestu palate cara Konstantina, poznate kao  Plava džamija zbog jedinstvene unutrašnje dekoracije oko 20.000 keramičkih pločica sa motivom cveta lale u pedesetak varjanti. Slobodno  vreme. Noćenje. 

4. dan (nedelja, 05.maj) ISTANBUL
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet  autobusom i brodom “Vaseljenska patrijaršija i krstarenje Bosforom”. Poseta Carigradskoj patrijaršiji čije se sedište nalazi u crkvi Sv.Đorđa  na obali Zlatnog roga, u nekadašnjem grčkom kvartu Fanar. Carigradska patrijaršija postoji od Vaseljenskog sabora u Carigradu 381.godine.  Nakon obilaska, vožnja autobusom do pristaništa i ukrcavanje na brod, krstarenje Bosforskim moreuzom između evropskog i azijskog dela  Istanbula, koji je u najužem delu širok samo 660 metara. Noćenje. 

5. dan (ponedeljak, 06.maj) ISTANBUL – BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme. Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 16:35 h (let JU  426). Dolazak u Beograd u 17:15 h.  
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. 

- akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na  putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. 

- platnim karticama (Visa, Master, Maestro i Dina)

- gotovinom

- čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima  10. ili 20. u mesecu); 

FT

Organizator putovanja je turistička agencija Filip Travel, broj licence OTP 113/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Filip Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji. Ažuriranje sajta se obavlja u skladu sa mogućnostima.