Istanbul

Sretenje, Turska

već od 679€

Opis destinacije

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Vizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ISTANBUL 
NOVA GODINA NA BOSFORU 
5 dana / 4 noćenja – čarter let 
29/12/2022 – 02/01/2023. 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)
Datum putovanja29/12 – 02/01
Broj dana / noći5 dana / 4noći
Aspalace 3*, noćenje sa doručkom │Laleli
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi679€
Eyfel 3*, noćenje sa doručkom │Laleli
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi699€
Vicenza 4*, noćenje sa doručkom │Laleli
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi739€
Nova Plaza Crystal 4*, noćenje sa doručkom │Taksim
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi819€
The Central Palace 4*, noćenje sa doručkom │Taksim
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi845€
Elite World 5*, noćenje sa doručkom │Taksim
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi869€
Hilton Bosphorus 5*, noćenje sa doručkom │Šišli
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi1,179€
Swissotel Bosphourus 5*, noćenje sa doručkom │Bešiktaš
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi1,349€
• Rezervacija trokrevetne i jednokrevetne sobe isključivo na upit!
• Trokrevetne sobe su dvokrevetne sa pomoćnim ležajem.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata:
- Prevoz putnika čarter letom kompanije AirSerbia na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd; • Aerodromske takse od 45.59 evra za odrasle i decu od 2 do 12 godina. Sve navedene aerodromske takse  podložne su promenama i uplacuju se u poslovnicama agencije u dinarskoj protivvrednosti pre polaska na  putovanje; 
- Grupni transfer autobusom od aerodroma u Istanbulu do izabranog hotela u odlasku i povratku; • 4 noćenja u izabranom smeštajnom objektu na bazi odabranih usluga; 
- Usluge lokalnog vodiča na srpskom jeziku i troškove organizovanja putovanja; 
- Standardni prtljag je prtljag čija težina ne prelazi 23 kg i 8 kg ručnog prtljaga; 
- Troškove organizacije putovanja.

U cenu aranžmana nije uračunato:
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje, 
- Individualni troškovi putnika i fakultativni izleti
Hotel - Aspalace 3* www.aspalacehotel.com/  Nalazi se u starom delu grada Laleli, nedaleko od glavnih turističkih znamenitosti Istanbulu. Sve sobe su  nedavno renovirane poseduju kupatilo sa tuš kabinom i fenom za kosu, besplatan WiFi, flat-screen TV, klima  uređaj, sef (ne plaća se). Usluga je na bazi noćenja sa doručkom–švedski sto. Tramvajska stanica Aksaraj i  nekoliko autobuskih stanica nalaze se u neposrednoj blizini hotela, kojima stižete do drugih delova Istanbula,  uključujući Trg Taksim i Ulicu Istiklal. Kapali čaršija je udaljena 1 km, a istorijska četvrt Sultanahmet 2 km.

Hotel Eyfel 3* www.hoteleyfel.com/ Hotel se nalazi u istorijskom centru Istanbula. Stanica tramvaja Laleli je udaljena 200 metara. Hotel je u  potpunosti renoviran. Nudi sobe sa besplatnim WiFi i flat-screen TV-om, klima-uređajem, mini-barom i  sopstvenim kupatilom. Kapali čaršija nalazi se na 5 minuta a Plava džamija i palata Topkapi se nalaze na 15  minuta šetnje. 

Hotel - Vicenza 4* www.hotelvicenzaistanbul.com/ Hotel se nalazi u centru (stari deo grada) Istanbula. Na 5 minuta hoda od hotela nalazi se tramvajska stanica  Laleli, odakle lako može da se stigne do drugih znamenitosti u gradu. Kapali čaršija je udaljena 1,3 km od hotela.  Sve sobe su klimatizovane, imaju moderan enterijer sa drvenim nameštajem i svaka sadrži mini-bar i flat screen TV sa satelitskim kanalima kao i pribor za pripremu čaja/kafe. Hotel raspolaže bazenom u zatvorenom,  à-la-carte restoranom, barom. Do stanice metroa Vezneciler ima samo nekoliko koraka. Aerodrom Istanbul je  udaljen oko 50 km. 

Hotel - Nova Plaza Crystal 4* www.novaplazahotels.com/novaplazacrystal/en/ Hotel se nalazi u novom delu grada, na 200m od trga Taksim. U okolini hotela nalazi se veliki broj butika,  restorana i barova. Šoping zona Nišantaši nalazi se na 1,5 km, a čuveni tržni centar Cevahir na 3 km od hotela  do kojeg se može stići metroom. Stanica metroa je udaljena 200 metara. Hotel poseduje restoran i mermerni  bazen u zatvorenom. Prostrane sobe hotela Nova Plaza Crystal poseduju flat-screen TV, aparat za čaj i kafu i  besplatan WiFi. Svaka soba je moderno uređena i sadrži mini-bar. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom– švedski sto. Kongresni centri Istanbul i Lutfi Kirdar, Koncertna dvorana Cemal Resit Rey i pozorište Muhsin  Ertugrul udaljeni su manje od 1,1 km. Aerodrom Istanbul se nalazi na 50 km. 

Hotel – The Central Palace 4+* www.thecentralpalace.com/taksim/en/main/ Hotel se nalazi na manje od 100 metara od Trga Taksim, samog srca Istanbula, i nedaleko od trgovačke ulice  Istiklal. Nudi luksuzne sobe i kompletan izbor velness sadržaja. Čuveni trgovački kvart Nišantaši udaljen je 1,8  km od hotela. Sve sobe su klimatizovane i odlikuje ih spoj otomanskog dekora i modernih aparata. Uključuju  veći prostor za sedenje i deluks kupatila sa hidromasažnom kadom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom– švedski sto. Hotelski spa centar sadrži saunu, hidromasažnu kadu i hamam ukrašen tradicionalnim turskim  motivima. Hotel Central Palace nudi besplatan bežični internet i besplatan parking.  

Hotel – Elit World Istanbul 5* https://www.eliteworldhotels.com.tr/elite-world-istanbul-hotel.aspx Hotel se nalazi na 250 metara od Trga Taksim I na 400 metara od istoimene stanice metroa, odakle se lako  stiže do drugih delova grada. Sobe su uređene u neoklasičnom stilu i uključuju flat-screen SAT TV, mini frižider,  sef (uz doplatu, na licu mesta), telefon, klima uređaj, radio, električni čajnik, luksuzno mermerno kupatilo, fen  za kosu, bade mantil. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom–švedski sto. Od hotelskog sadržaja na  raspolaganju su 2 restorana, kafe, bar, bazen (zatvoreni), dečiji bazen, fitnes centar, mermerno tursko kupatilo,  Spa i Welness, pedikir, manikir itd. Kongresni centri Istanbul i Lutfi Kirdar, Koncertna dvorana Džemal Rešit Rej i  Teatar Muhsin Ertugrul udaljeni su manje od 1,3 km. Hotel se nalazi na oko 42 km od Novog aerodorma. 

Hotel - Hilton Bosphorus 5* www3.hilton.com/en/hotels/turkey/hilton-istanbul-bosphorus-ISTHITW/index.html Hotel je smešten u centru grada Istanbula, u oblasti Sisli, udaljen samo nekoliko minuta hoda od trga Taksim,  luksuzne četvrti Nisantasi i Kongresnog centra Istanbula, 45 km od međunarodnog aerodroma Sabiha Gokcen i 45  km od aerodroma Novi Istanbul. Sve sobe imaju balkone, sadrže SAT flat-screen TV, telefon, klimu, kupatilo  (tuš/kada), bade mantil i papuče, fen za kosu, aparat za kafu/čaj, mini bar (uz doplatu, na licu mesta), sef (uz  doplatu, na licu mesta). Usluga je na bazi noćenja sa doručkom–švedski sto. Od hotelskog sadržaja na raspolaganju  su restorani, barovi, teniski teren na otvorenom, skvoš, aerorbik, SPA centar, fitnes, sauna, turski hamam, masaža,  otvoreni bazen, zatvoreni bazen itd. Kongresni centar Istanbul, Kongresni i izložbeni centar Lutfi Kirdar i teatar na  otvorenom Harbiye Cemil Topuzlu nalaze se pored hotela. Od Novog aerodroma udaljen je oko 43 km.  

Hotel - Swissotel Istanbul Bosphorus 5* www.swissotel.com/hotels/istanbul/ Hotel se nalazi na nekoliko minuta hoda od četvrti Nišantaši, koja predstavlja glavnu oblast za kupovinu luksuznih  proizvoda. Hotelske sobe je uredila svetski poznata dizajnerka Kuan Ču, a odlikuju se spojem švajcarskog dizajna i  topline turske kulture. Svaka nudi najsavremeniju tehnologiju i ekskluzivne sadržaje a u svim sobama su dostupni  radni sto i prostor za sedenje, mini-bar sa pićima i osvežavajućim napicima. Pojedine sobe sadrže tuš bez kabine, dok  su neke opremljene kadom. U celom hotelu je obezbeđen besplatan WiFi. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom– švedski sto. U restoranu i baru, smeštenom na krovu, možete da uživate u piću, koktelu ili večeri uz predivan pogled  na Bosfor. Sportski i spa centar Purovel obuhvata bazene na otvorenom i u zatvorenom, fitnes centar i 14 prostorija  za luksuzne holističke spa tretmane. Tokom boravka u hotelu takođe možete da koristite sve hotelske sadržaje,  uključujući teniski teren. Do dinamičnih barova, ekskluzivnih restorana i brojnih prodavnica čuvenih brendova i
dizajnera stiže se . Staro jezgro Istanbula sa Palatom Topkapi, Kapali čaršijom i Plavom džamijom nalazi se na 15  minuta vožnje od hotel. Međunarodni aerodrom Istanbul nalazi se na 42 km.  

1. dan (29.12.2022.) BEOGRAD – ISTANBUL 
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Big Blue (broj 707) u sali za međunarodne odlaske 2 sata i 30 minuta pre poletanja aviona. Poletanje za Istanbul u 11:50 časova, let JU9064). Posle nepunog dvočasovnog leta sletanje na aerodrom u Istanbulu u 15:30 časova po lokalnom vremenu. Transfer do izabranog hotela. Slobodno vreme. Noćenje. 

2. dan (30.12.2022.) ISTANBUL 
Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada ili fakultativni odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom–staro gradsko jezgro: Ataturk bulevar, Valensov akvadukt, prelazak iz starog u novi deo grada preko zaliva Zlatni rog, Džamija Mehmed Paše Sokolovića, Pera Palace Hotel–u kome su odseli gosti Orijent Ekspresa, Tarlabaši, Trg Taksim, Palata Dolmabahče, prolaz kroz Bešiktaš, prelazak preko mosta Bosfor i odlazak na vidikovac Čamlidža sa koga se pruža najlepši pogled na grad, poseta Čamlidža džamiji. Razgled se završava ispred Plave dzamije. Sultanahmet – Plava džamija (obilazak spolja – u toku je rekonstrukcija), antički  Hipodrom, Aja Sofija i prvo dvorište Topkapi palate. Cena po osobi 40 evra. Mogućnost nastavka obilaska unutrašnjosti Topkapi palate i crkvi Sv. Irine uz ulaznicu od 20 evra, kupuje se na licu mesta). Povratak u hotel.  Noćenje. 

3. dan (31.12.2022.) ISTANBUL 
Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada, kupovinu ili fakultativna poseta Patrijaršiji i dnevno krstarenje Bosforom. Odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Odlazak na krstarenje u trajanju od sat i po: Zlatni rog, najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, džamija Sulejmanije, Dolmabahče palata, Bešiktaš, Ortakoj džamija, Bosfor most, Rumenli hisar, Devojačka kula, duž Bosfora Evropska i Azijska obala. Cena po osobi: 45 evra. Mogućnost fakultativne posete Dolmabahče palati poslednje rezidencije otomanskih sultana, jedne od najlepših evropskih palata. Cena po osobi: 20 evra. Povratak u hotel. Individualni doček Nove godine. Noćenje. 

4 .dan (01.01.2023.) ISTANBUL  
Doručak. Slobodan dan za individuali obilazak grada ili fakultativnu posetu dzamije zakonodavca Sulejmana Velicanstvenog, zatim poseta bregu Pierre Loti (ime je dobio po francuskom književniku koji je na tom mestu  pisao knjigu o Istanbulu) vidikovac starog dela grada sa izvanrednim pogledom na panoramu Zlatni Rog. U istoimenoj kafani možete popiti najbolju kafu i turski čaj. Poseta muzeju na otvorenom, parku Minijaturk u kome možete videti najznajčajnije istorijske građevine u minijaturi. Cena po osobi: 35 evra. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan (02.01.2023.) ISTANBUL - BEOGRAD 
Doručak. Napuštanje soba prema hotelskim pravilima(do 12h). Slobodno vreme do polaska na aerodrom.  Transfer na aerodrom. Poletanje aviona za Beograd u 18:00 časova po lokalnom vremenu let JU9065. Sletanje u  Beograd u 17:40 časova po lokalnom vremenu. Kraj programa. 

- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Video

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama