Istanbul

Istanbul, Turska

već od 149€

Opis destinacije

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TERMIN PUTOVANJA: 30.04 - 05.05.2024.
(autobuski prevoz i 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* I 4*)
ISTANBUL - PRVI MAJ

CENA ARANŽMANA U HOTELU 3* 149 EUR PO OSOBI
CENA ARANŽMANA U HOTELU 4*  169 EUR PO OSOBI
 
ARANŽMAN OBUHVATA:
- autobuski prevoz na navedenoj relaciji (audio, A/C)
- smeštaj u Istanbulu u hotelu sa 3* ili sa 4* u 1/2 ili 1/3 standardnim sobama,  na bazi 3 noćenja sa doručkom /švedski sto
- obilaske prema programu putovanja
- usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana
- troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- fakultativne izlete i ulaznice,
- međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji)
- individualni troškovi

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:
- Fakultativni izleti (minimum za realizaciju 30 prijavljenih putnika, moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene, deca od 2 - 12 godina ostvaruju popust):
- Obilazak Topkapi palate (ulatak u prvo dvorište), Aja Sofije, Plave dzamije i Antičkog hipodroma 20€
- Tursko veče u nacionalnom restoranu uz muzicki program, neograničeno piće 30€  
- Tursko veče - večera na brodu koji krstari Bosforom uz muzički program, neograničeno piće 40€
- Taksim noću sa obilaskom kvarta Galata 15€
- Krstarenje Bosforom  sa posetom  Vaseljeskoj patrijaršiji - 25€ 
- Azija 25€
- Dolmabahče palata sa uključenom ulaznicom – 40€

PRTLJAG I DOPLATE ZA JEDNOKREVETNU SOBU:
- Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je jedan kofer i jedan komad  ručnog prtljaga.  Svaki dodatni kofer se plaća 40 €.
- Prtljag putnika sme da sadrži iskljucivo stvari za ličnu upotrebu.
- Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika, za izbor sedišta važi doplata - 10 €
- Doplata za polazak iz Beograda i ostalih gradova duž auto puta – 20 eur po osobi. (minimalan broj za realizaciju je 20 putnika)
- Doplata za 1/1 sobu je 80% od cene aranžmana (jedno mesto u autobusu)
Hotel City 4*  nalazi se u samom centru istorijskog poluostrva Istanbula. Ima stratešku lokaciju, na pešačkoj udaljenosti od mnogih istorijskih znamenitosti i blizu javnog prevoza. Profesionalnim odnosom hotela Citi, sobe su opremljene svim potrebama savremenog života. Pored sistema Magnetic Kei, klima uređaja, mini bara, toaletnog pribora, telefona sa direktnim biranjem, plazma TV-a, muzičkih kanala, radnog stola, hitne medicinske linije, brzog vifi-a, parkinga i SPA centra, hotel ima restoran koji svojim gostima nudi različite ukuse. Link: https://www.thecityhotel.com.tr//hakkimizda.html

Hotel Metro 3* u ponudi ima udoban bar sa bilijarom, besplatan bežični internet i usluge konsijerža. Smešten je u četvrti Laleli, na 150 metara od tramvajske stanice Laleli. Od ove stanice lako se stiže do istorijske oblasti Sultanahmet, gde se nalaze Aja Sofija, Plava džamija i Palata Topkapi. Sobe u hotelu Metro imaju parket i prostor za sedenje. Opremljene su TV-om, mini-frižiderom i klima-uređajem. Svaka smeštajna jedinica sadrži radni sto. Kupatila u smeštajnim jedinicama nude tuš, fen za kosu i besplatan toaletni pribor
1. dan– NIŠ - BUGARSKA
Polazak iz Niša sa parkinga kod marketa „DIS“ oko 20h. Vožnja turističkim autobusom preko Dimitrovgrada, Sofije,Plovdiva, Svilengrada i Jedrena do Istanbula sa kraćim  pauzama radi odmora.   

2.  dan. - ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim satima. Nakon kraćeg odmora odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom. Staro gradsko jezgro : Ataturk Bulevar, Valensov akvadukt, Džamija Sulejmana Veličanstvenog “Sulejmanija”, Zlatni rog, Džamija Mehmed Paše Sokolovića, “Parapalace” hotel, Trg Taksim, Bešiktaš, Dolmabahče palata – poslednje sedište sultana. Prelazak preko mosta na Bosforu u Malu Aziju. Povratak uz obalu Bosfora preko Galata mosta, zatim pored Egipatske pijace, stanice Orijent Ekspresa Kenedijevim Bulevarom oko Istorijskog poluostrva u Evropskom delu Istanbula gde se nalazi Topkapi palata, Aja Sofija, Plava Džamija, Antički Hipodrom, Teodosijev obelisk, Konstantinov stub … Smestaj u hotel . Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni program.U popodnevnim casovima polazak iz hotela do Sultanahmeta – Pešačka tura. Obilazak znamenitosti sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku:Topkapi palate – sedište Osmanske imperije (bez ulaska u Muzej), Aja Sofije- nekada najveće crkve sveta, razgledanje Plave Džamije (Sultan Ahmetove Dzamije) I Antičkog Hipodroma – Nekadašnjeg sedišta Vizantijske moći u gradu. Slobodno vreme za individualni obilazak Kapali Čaršije ili povratak u hotel. Noćenje.

3. dan ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni program.U dogovoreno vreme polazak iz hotela do Vaseljenske Patrijaršije koja se nalazi u delu grada Fener. Nakon obilaska, odlazak na krstarenje Bosforom u pratnji lokalnog vodiča. Tokom ovog krstarenja vide se znamenitosti kao što su : Zlatni rog, Galata most, Sulejmanija Džamija, Dolmabahče palata, Bešiktaš , Ortokoj Kvart, Rumeli Hisar – Čuvena Vizantijska Tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata.Fakultativni obilazak Dolmabahče palate sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Individualni Povratak u hotel. Noćenje.

4.  dan ISTANBUL
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni program.Fakultativni odlazak do Azijskog dela Istanbula: Obilazak Čamlidža Džamije- slobodno vreme u dzamiji za slikanje sa vidikovca odakle se prostire pogled na Azijski I Evropski deo Istanbula. Odlazak do Kadikoja-  preko Uskudara, sa usputnom pauzom pored Devojačke kule za fotografisanje. Slobodno vreme u Kadikoju – centru Azijskog dela. Povratak u centar grada u dogovoreno vreme. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativni odlazak na tursko veče-večera na brodu koji krstari Boforom ili večera u nacionalnom restoranu "GAR".Noćenje.

5.  dan -  ISTANBUL –BUGARSKA
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za Srbiju u dogovoreno vreme. Vožnja sa kraćim pauzama radi odmora.

6.  dan  – SRBIJA
Dolazak u Srbiju u prepodnevnim časovima. Kraj programa.
- Plaćanje je dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

- 40 % prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre početka putovanja.

- Platne ili kreditne kartice: Visa, Maestro, Master,  Dina  (u zavisnosti od banke i tipa kartice).

- Čekovima građana ili administrativnom zabranom do 15. 05. 2024.

CLC

Organizator putovanja je turistička agencija Clock Travel, broj licence OTP 508/2020 kategorija licence A10. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Clock Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji. Ažuriranje sajta se obavlja u skladu sa mogućnostima.