Kapadokija

Kapadokija, Turska

već od 699€

Opis destinacije

Kapadokija - „zemlja lepih konja“ i nestvarne prirode. Istoimena regija u kojoj se zapanjujuća prirodna lepota meša sa istorijskim znamenitostima, predstavlja jedan od najlepših pejzaža sveta. Čudesne stene neobičnog oblika, oduševiće Vas već na prvi pogled. U Kapadokiji su živele drevne civilizacije: helenska, rimska, hrišćanska i islamska. Hiljadama godina unazad vulkanski pepeo se delovanjem vode i vetra oblikovao u stenovite formacije tzv. vilinske dimjake. U ovim stenama ljudi su gradili kuće, manastire pa i čitave podzemne gradove. Sam pogled na ove neobične strukture ostavlja utisak nečeg magijskog i mističnog.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
KAPADOKIJA 
Avionom - 5 dana / 4 noćenja 
Termin putovanja: 27.septembar – 01.oktobar 2022. 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)
Datum putovanja27/09 – 01/10
Broj dana / noći5 dana /4 noći
TOURIST 4*, polupansion│Goreme
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi 699 €
∙ Rezervacija trokrevetne i jednokrevetne sobe isključivo na upit!
∙ Trokrevetne sobe su dvokrevetne sa pomoćnim ležajem.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: 
Prevoz avionom na relaciji Beograd-Istanbul-Nevšehir-Istanbul-Beograd avio kompanijom Turkish Airlines,  avio-takse (konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte,  najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja), transferi autobusom prema programu,  smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* (lokalna kategorizacija) na bazi 4 polupansiona (doručak i  večera), razgledanja prema programu, troškovi organizovanja i vođenja putovanja, usluge predstavnika  agencije i lokalnih vodiča. 

U cenu aranžmana nije uračunato: Međunarodno putno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi  putnika i fakultativni izleti 

Fakultativni izleti: 
- Kolevka Hrišćanstva – 60 € po osobi 
- Derinkuju, Ihlar i selo Belisirma - 65€ po osobi 
- Kajzeri - 65€ po osobi 
- Let balonom iznad Kapadokije* - od 220 - 260€ po osobi (cena podložna promeni). *Napomena za izlet Let balonom iznad Kapadokije: U zavisnosti od vremenskih uslova, organizuje se let  balonom iznad Kapadokije koje organizuju lokalne agencije poput www.royalballon.com ili slične. Let se  organizuje u ranim jutarnjim satima. Sve informacije o balonu i tačnu cenu izleta putnici će dobiti tokom  putovanja. 
Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 20 prijavljenih putnika po izletu, u slučaju manjeg broja  prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije - ino partnera. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatoram obzirom da su u organizaciji lokalnih  partnera. 

Tourist 4* https://www.touristhotel.com.tr/en.html 
Hotel se nalazi u samom centru mesta Goreme, udaljen je 14 km od Nevšehira. Stanica odakle poleću baloni  je na samo 20min udaljenosti od hotela. U sklopu hotela nalazi se recepcija, konferencijska sala, soba za  igru, fitnes centar, sauna, hamam i spa objekat (uz doplatu), bar, a la card restoran, bazen dok je besplatan  WiFi dostupan u celom objektu. Hotel ima 15 Apart vila, 9 apartmana, 1 apartman za osobe sa  invaliditetom i 79 soba koje odražavaju jedinstvenu lepotu regiona. Sve sobe sadrže: telefon, sef, TV sa  ravnim ekranom, klimu, set za čaj i kafu, fen za kosu, toaletni pribor u kupatilu. Doručak je na bazi  švedskog stola, dok je večera - set meni. Doručak se služi u prostoriji koja pruža pogled na balone u  vazduhu. 

1.dan (27.09.2022.) BEOGRAD – ISTANBUL – NEVŠEHIR – KAPADOKIJA Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera KonTiki Travela u 07:00h.  Poletanje za Istanbul u 09:15h (Let TK1082). Planirano sletanje u Istanbul u 12:05h. Nastavak putovanja sa  istog aerodroma u 13:25h (Let TK2004). Planirano sletanje u Nevšehir u 14:35h. Transfer do hotela u  Kapadokiji. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje. 

2.dan (28.09.2022.) KAPADOKIJA 
Doručak. Posle doručka celodnevni obilazak “Kolevke Hrišćanstva”. U vreme velikih progona, tokom II i III  veka, u stenama Kapadokije utočište su pronašli Hrišćani bežeci iz Palestine, a pre njih prva naselja nastala  su 2000 godina p.n.e. Obilazak doline golubova, poseta otvorenom muzeju Goreme, smeštenog u istoimenoj  dolini. Ova dolina poznata je po velikom broju pravoslavnih ranohrišćanskih crkvi oslikanim freskama,  isklesanih u mekim vulkanskim stenama. Obilazak doline Zelve, jedne od najlepših tačaka u Kapadokiji.  Smeštena je u uskoj dolini i u njoj se nalaze neke od najboljih primeraka kuća i crkava u stenama. Predstavljala  je sigurno mesto za skrivanje hrišćana od rimskih i arapskih osvajača. Obilazak impozantne Pašabag doline,  poseta crkvi device Marije. Povratak u hotel. Večera. Noćenje 

3.dan (29.09.2022.) KAPADOKIJA 
Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet. Odlazak do Derinkuju, podzemnog grada koji se  sastoji od 8 podzemnih spratova, od kojih prvi potiču jos iz perioda Hetita. Danas su prva 4 sprata otvorena  za posetu. Zatim nastavljamo do Ihlara doline, udaljene oko 50 km. Ihlara je najčuvenija regija i dolina sa  nekadašnjim manastirima i uklesanim crkvama u stenama. Šetnja dolinom Ihlara do sela Belisirma traje oko  1,5-2h. Pauza za ručak (individualno). U povratku poseta kraterskom jezeru Narligol. Pauza za slikanje i  povratak u hotel (65 km). Večera. Noćenje. 

4.dan (30.09.2022.) KAPADOKIJA – KAJZERI – KAPADOKIJA 
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativna poseta Kajzeriju, najvećem gradu u regiji, staroj Cezareji koja je u  doba Vizantije bila značajni centar hrišćanske teologije a nakon što grad osvajaju Turci Seldžuci postaje jedan  od njihovih glavnih sedišta. Na putu do Kajzerija poseta starom karavan saraju Saruhanu, jednom od najbolje  očuvanih karavan saraja na prostoru Anadolije. Po dolasku u Kajzeri šetnja pored starih zidina do Hunat  Hatum kompleksa iz XIII veka. Poseta tržnom centru Forum i slobodno vreme za šoping. Povratak u  Kapadokiju. Večera. Noćenje. 

5.dan (01.10.2022.) KAPADOKIJA – NEVŠEHIR – ISTANBUL – BEOGRAD  Doručak. Napuštanje hotela i transfer ka aerodromu u Nevšehitu. Let za Istanbul (TK2005) u 15:20h.  Planirano sletanje u Istanbul u 16:40h. Let za Beograd sa istog aerodroma (TK1083) u 18:50h. Planirano  sletanje u Beograd u 19:30h. Kraj programa. 

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- Avans od najmanje 40% od ukupne cene aranzmana prilikom prijave, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

KT

Organizator putovanja je turistička agencija Kontiki Travel & Service, broj licence OTP 113/2020 kategorija licence A40. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Kontiki Travel & Service. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama