Lisabon

Lisabon, Portugal

već od 739€

Opis destinacije

Lisabon je udobno smešten između sedam brda na severnoj strani ušća reke Težo. To je grad pun kontrasta, od savremene visokogradnje do građevina u stilu art nuvo, ima mozaične pločnike, zgrade crepova vedrih boja i srednjovekovnu mavarsku oblast Alfama. Najzapadnija je evropska prestonica i ujedno prestonica dobrih vina i fado muzike. Uz Grke, Holanđane i Norvežane, Portugalci se ubrajaju u najpoznatije “male – velike“ narode Evrope čiji je sveukupan doprinos čovečanstvu nemerljiv. Odvažni moreplovci, uporni istraživači i spretni trgovci stizali su prvi, na svojim karavelama, do udaljenih krajeva zapadne i južne Afrike, Madagaskara, Indije, Brazila, Kine, Indonezije... U domovinu su doneli nova znanja i iskustva, izgradili predivne gradove i jedinstvene spomenike velike vrednosti, od kojih su mnogi proglašeni delom svetske kulturne baštine. Srdačni i veoma gostoljubivi, nisu opterećeni slavom i veličinom svojih predaka ali su s pravom ponosni na njih. Na pravi način i s merom čuvaju svoje običaje i bogatu tradiciju. U svetu najpoznatiji deo te tradicije su jedinstvene pesme uz zvuke gitara - očaravajući fado i čuvena vina “Porto”, “Vino verde”, “Dao” ili “Madera” koja se proizvode vekovima.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Portugal 
LISABON 16.04.2024. 
5 dana (4 noćenja) – avionom (direktan let Air Serbia) 
Polazak: 16. april 2024. / Povratak: 20. april 2024. 

Cena aranžmana po osobi u evrima
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)
Polazak – PovratakSmeštaj i uslugaCena aranžmana po
osobi u dvokrevetnoj sobi
Doplata za
jednokrevetnu sobu
16.04. – 20.04.2024.Masa Hotel Campo Grande 4* Noćenje sa doručkom739€239€
Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem na upit.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz putnika redovnom linijom kompanije Air Serbia na relaciji  Beograd-Lisabon-Beograd, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u hotelu sa 4* u  standardnim dvokrevetnim sobama, na bazi 4 noćenja sa doručkom (samoposluživanje), panoramsko  razgledanje Lisabona, usluge vodiča na srpskom jeziku na destinaciji, troškovi organizacije putovanja,  avio-takse u trenutku pravljenja putovanja u iznosu od 76 evra. Konačan iznos avio-taksi podložan je  promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja. 

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (koji se plaćaju na destinaciji), gradska boravišna taksa  koja se plaća na recepciji hotela u iznosu od 2 evra po osobi po noći (ukupno 8 evra), međunarodno putno  zdravstveno osiguranje, individualni troškovi putnika.

FAKULTATIVNI IZLETI: Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih  putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijavljivanje za fakultativne izlete je prilikom  prijavljivanja za putovanje, a plaćanje se vrši u Lisabonu, isključivo u evrima. Fakultativni izleti nisu  pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera. 
Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš, Eštoril (celodnevni izlet, oko 8 sati): U cenu je uključen transfer autobusom  u pratnji vodiča i ulaznica za Kraljevsku palatu u Sintri (National Royal Palace). Ručak nije uključen u cenu.  Cena izleta: 70 evra Obidoš, Batalja, Nazare (celodnevni izlet, oko 8 sati): U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji  vodiča i ulaznica za manastir Batalja. Ručak nije uključen u cenu. Cena izleta: 70 evra Fado veče: U cenu je uključen prevoz, večera i piće uz zvuke fado muzike. Cena izleta: 70 evra. 
Masa Hotel Campo Grande 4* 
Lokacija: 
Hotel je udaljem oko 3km od aerodroma i oko 4km od centra grada. Nalazi se u delu grada Campo Grande.  Stanica metroa Entre Campos nalazi se na samo nekoliko minuta hoda (žuta linija metroa koja vodi do  centra) 
Sobe: 
Sve sobe su klimatizovane i imaju telefon, TV sa satelitskim kanalima, telefon, aparat za pripremu  kafe/čaja, besplatan Wi-Fi i sopstveno kupatilo sa fenom. 
Hotelski sadržaj: 
Hotel ima bar i restoran. 
Način služenja obroka: 
Doručak (samoposluživanje). 
Kontakt: 
https://www.masahotels-lisboncollection.com/ 
1. dan (16.04.2024.) BEOGRAD – LISABON 
Čekiranje putnika na aerodromu "Nikola Tesla" u 10:00 časova. Poletanje za Lisabon u 12:25 časova (let  JU562). Sletanje u Lisabon u 15:25 časova. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: vožnja  kroz glavne gradske avenije, panoramsko razgledanje trgova Komersio, Rosio, Restauradores, velika  Avenida da Liberdade, spomenik Markiza de Pombal sa čuvenim parkom Edvarda VII, odakle se grad širi  prema severu. U zapadnom delu grada obilazi se Park Nacija, novi deo grada nastao 1998. godine kada se  u Lisabonu održala velika svetska EXPO izložba u čijoj se blizini nalazi Okenarijum sa preko 5 hiljada vrsta  flore i faune iz celog sveta. U istočnom delu obilazi se istorijska četvrt Belem, odakle su kretali na svoja  velika putovanja mnogi poznati moreplovci, velelepni manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima i  kula Belem. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje. 

2. dan (17.04.2024.) LISABON 
Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet za Sintru,  Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril. Povratak u hotel. Noćenje. 
Sintra je elegantni gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je šumovitim brdima i ima specifičnu  mikro-klimu, pa je zato vekovima bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. 
godine. Šetnja gradom i obilazak Kraljevske palate u kojoj se nalaze bogato ukrašene odaje u kojima se  još uvek mogu videti originalni mavarski duborezi i gde se čuvaju neki od najlepših primeraka azuležosa.  Nacionalna palata u Sintri je 1995. godine uvrštena u UNESCO listu svetske kulturne baštine. Vožnja do  Kabo da Roka, najzapadnije tačke kontinentalnog dela Evrope koji predstavlja jednu od nezaobilaznih  turističkih atrakcija pri obilasku Portugala. Uživanje u pogledu na Atlantik kome nema kraja. Nastavak  puta ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a sada turističkom mestu koje je šetalište, spojeno sa  Eštorilom. Ovo mondensko letovalište zbog velikog broja kazina poredi se sa Monte Karlom. 

3. dan (18.04.2024.) LISABON 
Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja. U večernjim časovima mogućnost organizovanja  fakultativnog odlaska na fado veče (veče portugalske nacionalne muzike). Noćenje. 

4. dan (19.04.2024.) LISABON 
Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet za Obidoš, Batalju i Nazare. Povratak u hotel. Noćenje. 
Dolazak u Batalju i obilazak kompleksa crkve i manastira Svete Marije Pobednice, svuda poznat pod  imenom "Batalja", jedno od 7 čuda Portugala i pod zaštitom UNESCO od 1983. godine. Nastao je u XIV  veku nakon što je kralj Joao I izvojevao pobedu nad Kastiljancima i tako održao nezavisnost zemlje.  Nekoliko kraljeva nakon njega nastavlja izgradnju sve do početka XVI veka, ostavljajući za sobom pečat  portugalske gotike i jedinstvene ukrase manuelinskog stila, pretvarajući tako kamen u neobičnu čipku  kojoj se divimo i dan danas. Nakon toga odlazi se do Nazarea, poznatog letovališta na obali Atlantskog  okeana, sa dugačkom peščanom plažom gde je predviđena pauza za ručak i šetnju. Nastavak vožnje do  Obidoša, drevnog gradića izuzetnog šarma koji je pod zaštitom Unesco, tako da svoj izgled nije menjao  skoro čitav vek. Njegove uske krivudave uličice popločane kamenom i ukrašene zelenilom i cvećem odišu  romantikom, arhitektura pleni lepotom i jedostavnošću, a diskretna srdačnost lokalnog stanovništva je  zaista nesvakidašnja. 

5. dan (20.04.2024.) LISABON – BEOGRAD  
Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja. Uveče transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd  u 23:20 časova (let JU 565). Sletanje u Beograd narednog dana (21.04.) u 04:10 časova. 
- Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije,  na dan uplate.  

- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre  polaska na put, 

- gotovinski  

- čekovima građana do 6 mesečnih rata.  

- platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina). 


BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji. Ažuriranje sajta se obavlja u skladu sa mogućnostima.