Madrid

Madrid, Španija

već od 889€

Opis destinacije

Temperamentna španska prestonica u srcu Pirinejskog poluostrva fascinira velelepnim palatama, prostranim trgovima, brojnim muzejima, fontanama i parkovima. Prilikom posete Madridu živite u svetu Filipa II, Goje, Velaskeza, Servantesa, Franciska Ajale, Lope De Vega, divite se istoriji, arhitekturi, bogatim muzejskim postavkama i uživate u svakodnevnom životu strastvene španske prestonice. Tokom boravka u modernom, užurbanom velegradu imaćete prilike da upoznate još četiri bisera Španije, stare gradove koji pripadaju svetskoj kulturnoj baštini. Očekuju vas Toledo, Segovia, Avila i Salamanka. U Toledu, nekadašnjoj prestonici Kastilje doživećete duh srednjevekovne Španije. Očaraće Vas Segovia, romantični grad koji u starim zidinama u potpunosti otkriva tajne prohujalih vremena. U srednjevekovnoj Avili kao da se zaustavilo vreme. Ušuškana je u monumentalne zidine i impresivne polukružne kule i kapije čuvajući čitavo bogatstvo istorijskih znamenitosti. A severozapadno od Madrida smestila se univerzitetska Salamanka „Zlatni grad“ jedan od najlepših renesansnih gradova Evrope. Vaše putovanje nezaboravnim će učiniti i bajkoviti dvorac Alkazar od Segovie koji je španski kralj Alfonso VIII sa svojom suprugom pretvorio u rezidenciju.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Putovanje Madrid
5 dana | 4 noćenja
Avion
CENA OD
€ 889
po osobi
POLASCI
04.05.2024.

Hotel Chamartin The One 4* Standard soba, noćenje i doručak
04.05.2024. - 08.05.2024.
€ 889,00
po osobi po boravku

CENA UKLJUČUJE
- Aerodromske takse 61€ (plaćaju se u agenciji i podložne su promeni do polaska na putovanje) • Avio prevoz na relaciji Beograd–Madrid Beograd kompanijom Air Serbia • Transfer aerodrom hotel–aerodrom - 4 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 4* • Panoramsko   razgledanje grada • Usluge vodiča na srpskom jeziku • Troškovi organizacije putovanja

CENA NE UKLJUČUJE
- Fakultativni izleti 
-Putno zdravstveno osiguranje 

FAKULTATIVNI IZLETI:
- Toledo - cena izleta: 85 €
- Segovija - cena izleta: 75 €

Prijavljivanje za ove fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Španiji, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 25 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.
DAN 1.
04.05.2024. Beograd - Madrid
Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” u 04.00h. Direktan let za Madrid u 06.20h, let JU 570. Dolazak u Madrid u 09.45h. Panoramsko razgledanje grada: Španski trg, Gran Via, Puerta del Sol (Sunčana kapija), Plaza Mayor (Glavni trg), Puerta de Toledo (slavoluk), park Retiro, Trg Sibeles, Salamanka, stadion Santiago Bernabe...Transfer do hotela, smeštaj u hotel. Noćenje.

DAN 2.
05.05.2024. Madrid ( Fakultativno Segovija)
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet za Segoviju, grad koji se nalazi u regiji Kastilja i Leon, udaljen oko 90 km od Madrida. Glavna obeležja grada su najbolje očuvani rimski akvadukt, katedrala i dvorac, zbog kojih je Segovija uvršćena na listu svetske kulturne baštine pod zastitom Unesko-a. Karakteristična panorama ovog grada čije su zgrade izgrađene od terakote i krečnjaka, smeštena je na brda Kastilje koja okružuje Sijera de Guadarama. Obilazak starog dela grada: Plasa Major, panorama Katedrale, Trg Sv. Martina, plemićka četvrt sa palatama i crkvama. Obilazak dvorca Alkazar i pauza za individualni obilazak i šetnju. Povratak u Madrid. Noćenje.

DAN 3.
06.05.2024.Madrid (fakultativno Toledo)
Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet u Toledo, srednjovekovnu prestonicu Španije, udaljenu 70km od Madrida. Prema legendi, osnovali su ga jevrejski kolonisti 540 god. p.n.e., koji su mu i ime dali. Burna i zanimljiva istorija, narodi koji su ga osvajali (Rimljani, Vizigoti, Mavari...) ostavili su trag u sveukupnom razvoju grada. Neke od značajnijih crkava, sinagoga i džamija, sagrađene su upravo ovde. Španska prestonica je ostao sve do 1561. godine, kada je slavu i značaj preuzeo Madrid. Toledo je poznat i kao grad u kom je živeo i stvarao čuveni slikar, vajar, arhitekta i književnik El Greko (poreklom Grk sa Krita), krajem XVI i početkom XVII veka...Povratak u Madrid. Noćenje.

DAN 4.
07.05.2024. Madrid
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i obilaske. Noćenje.

DAN 5.
08.05.2024. Madrid - Beograd
Doručak. Slobodno vreme. Transfer na aerodrom. Direktan let za Beograd na liniji JU 571 u 10.30h. Dolazak u Beograd u 13.40h.
- Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. 
- Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa , Maestro), 
- čekovima gradjana,  (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. 
- Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno 

OLY

Organizator putovanja je turistička agencija Olympic Travel, broj licence OTP 20/2021 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Olympic Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji. Ažuriranje sajta se obavlja u skladu sa mogućnostima.