Moskva i St.Peterburg

Moskva i St.Peterburg, Rusija

već od 1190€

Opis destinacije

Rusija - Jedna oad najpopularnijih destinacija na svetu. Privlači svake godine milione turista iz celog sveta svojom lepotom, prelepim građevinama i fenomenalnim mestima za zabavu i nezaboravan provod. Moskva - Moskvu je 1147. g. osnovao Jurij Dolgorukij. Broji preko 13 miliona stanovnika, zauzima površinu od 1.000 km2. Smeštena je na 7 brežuljaka. Sankt Peterburg - St. Peterburg, jedan od najlepših gradova na svetu, broji oko 5 miliona stanovnika, nalazi se na obali Finskog zaliva, delti reke Neve. Kroz grad prolazi 65 kanala na kojima se nalazi 45 ostrva. U periodu od 1712 - 1918. godine bio je glavni grad Rusije.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
CARSKA RUSIJA
ST. PETERBURG
MOSKVA

Termin putovanja - 16.09. – 22.09.2022. 
Ukupna cena po osobi - 899 €

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:  
- Avionski prevoz letovima Air Serbia na relaciji Beograd-Moskva i Sankt Peterburg-Beograd;  
- Troškove avio-taksi (podložno je promeni);  
- Prevoz vozom Sapsan Moskva-Sankt Peterburg;  
- Smeštaj u Moskvi u hotelu Delta 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;  
- Smeštaj u Sankt Peterburgu u hotelu Moskva 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;  
- Transfere prema programu;  
- Turistički program: panoramsko razgledanje Moskve i Sankt Peterburga;  
- Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;  
- Troškove organizacije aranžamana  
  
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:  
- Individualno međunarodno zdravstveno osiguranje PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA.  
- Fakultativni programi u Moskvi i St. Peterburgu  
- Opcionu doplatu za polupansion;  
- Individualne troškove  

DOPLATE ZA 1/1 SOBU: 170€  
- Doplata za polupansion (6 večera u hotelu) 120€.  

POPUSTI:  
- Deca od 2 – 12 godina –sa jednom odraslom osobom plaćaju 839€.  
- Deca od 2 – 12 godina –sa dvoje odraslih (dopunski ležaj) plaćaju 779€.  
- Treća odrasla osoba – Smeštaj treće odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi, na dopunskom ležaju*, isključivo na upit  

FAKULTATIVE:  
Moskva 
- Obilazak Moskovskog metroa 10 EUR  
- Kremlj (teritorija, 2 Saborne crkve, Patrijaršijska palata) 40 EUR *  
- Oružana palata 45 EUR *  
- Krstarenje rekom Moskvom 45 EUR  
- Sergijev Posad (bivši Zagorsk) 45 EUR  
- Panorama Borodinske bitke 35 EUR  
Sankt Peterburg  
- Vožnja kanalima i Nevom 40 EUR  
- Petropavlovska tvrđava 35 EUR  
- Ermitaž 50 EUR  
- Peterhof, park sa fontanama 50 EUR  
- Puškin (Carsko selo) 60 EUR *  
- Noćni Sankt Peterburg i podizanje mostova 35 EUR  
U sve cene uračunato je: vodič, prevoz, ulaznice, slušalice.  

Odlazak u Kremlj, Oružanu palatu, Panoramu Borodinske bitke, Ermitaž i Petropavlovsku tvrđavu - metroom.  Za realizaciju izleta potrebno je najmanje 10 učesnika.  

* Prijavljivanje i plaćanje izleta Kremlj, Oružana palata i Puškin obavezno je prilikom uplate aranžmana. Na licu mesta  neće biti moguće.  
***CENE FAKULTATIVNIH IZLETA: (podložne su promenama; u sve cene je uračunat vodič, autobus i ulaznice;  realizacija i cene fakultativnog programa su garantovani, nezavisno od broja prijavljenih putnika; za broj prijavljenih  putnika ispod 15, program ce se realizovati javnim prevozom, metroom. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne  agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner):  

HOTEL DELTA 4*, Moskva www.izmailovo.ru
Hotel Delta se nalazi u hotelskom kompleksu Izmailovo. Metro stanica je na oko 100 m od hotela, a do strogog centra i Crvenog trga se stiže za samo 25-30 minuta, što je od velikog značaja za efektivno korisćenje slobodnog vremena. U sklopu kompleksa je sve što je turistima i gostima grada potrebno - jeftini restorani brze hrane, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Hotel je u potpunosti renoviran. Doručak švedski sto.

HOTEL MOSKVA 4*, Sankt Peterburg www.hotel-moscow.ru
Hotel se nalazi u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. Ulaz u stanicu metroa se nalazi u zgradihotela, što daje mogućnost da se bez mnogo napora i gubljenja vremena stigne do glavnih znamenitosti grada. Hotel je kompletno renoviran 2007. godine, a od 2008. je dobio kategoriju 4*. U sadržaju hotela je nekoliko restorana: pivni, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar “Panorama” sa predivnim pogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holu hotela je pozorišna kasa, što daje mogucnost kupovine ulaznica za koncertni i pozorišni program St.Peterburga. Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, sefom, Wi Fi internetom. Doručak švedski sto.
1. dan BEOGRAD – MOSKVA - Panoramsko razgledanje grada autobusom, Moskovski metro  Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije AirSerbia za Moskvu u 07:30  časova (let JU 650). Dolazak na moskovski aerodrom u 11:40 časova. Sa aerodroma panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji  manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte).  Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Fakultativni program: Moskovski metro, jedan od najlepših i najstarijih  metroa na svetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasleđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica,  koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim  stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje. 

2. dan MOSKVA – Kremlj, Večernja Moskva sa reke  
Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks  neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi  ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa. Oružana palata, riznica carske Rusije. Ogromne istorijske i  umetničke dragocenosti moskovskog Kremlja sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružana palata, koji 
sezona 2022..godine Moskva - St. Peterburg, avion, 7 dana I 1 / 5 I  
se nalazi pod zaštitom Unesko-a. Slobodno vreme. Večernja Moskva sa reke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom  “Radisson”. Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvu, jedan od najlepše osvetljenih gradova na svetu. .Noćenje.  

3. dan MOSKVA - Sergijev Posad, Muzej Panorama Borodinske bitke  
Doručak Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih  manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice  Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve usred  šume u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Muzej Panorama Borodinske  bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije  115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i predstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Slobodno  vreme. Noćenje.  

4. dan MOSKVA - ST. PETERBURG - panoramsko razgledanje grada autobusom  
Doručak. Transfer do železničke stanice. Polazak voza za Sankt Peterburg u jutarnjim časovima. Putovanje savremenim  brzim vozom Sapsan u trajanju 3 sata i 50 minuta. Po dolasku, panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski  prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani  konjanik … (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.  

5. dan ST. PETERBURG - Vožnja kanalima i Nevom, Petropavlovska tvrđava, Ermitaž  Doručak. Fakultativni program: Vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak  kroz kanale i ispod niskih mostova, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Severna Venecija”. Pogled na znamenitosti  grada i njegovu arhitekturu sa legendarne reke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sećanje.  Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su  sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Ermitaž,  obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova  neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž reke Neve. Glavna zgrada je Zimski  dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da  Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci  srednjevekovne evropske umetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Slobodno vreme. Noćenje. .  

6. dan ST. PETERBURG -Peterhof - Ruski Versaj, Puškin-Carsko Selo, Noćni Sankt Peterburg i podizanje  mostova  
Doručak. Fakultativni program: Peterhof - Ruski Versaj, letnju carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u XVIII veku  po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstven park, razgledanje čuvenih  fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaliva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaliv,  Kronštat i Sankt Peterburg. Puškin-Carsko Selo, letnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine  107 hektara. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije  Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je  Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vreme. Noćni Sankt Peterburg i podizanje mostova, do pozicije sa  koje se najbolje vidi ovaj spektakl, koji predstavlja svakodnevnicu ovog grada, doći će se posle kraćeg noćnog  panoramskog razgledanja grada. Noćenje.  

7. dan ST. PETERBURG - BEOGRAD  
Doručak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 21:35 časova (let JU  675). Dolazak u Beograd u 23:25 časova. Kraj usluge.  

- 40% prilikom rezervacije, ostatak od 60% najkasnije 10 dana pre putovanja

- 40% prilikom rezervacije, 20 % najkasnije do 10 dana pred putovanje a ostatak od 40% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BAZ KAMATE najkasnije do 15.12.2022..

- platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)

VT

Organizator putovanja je turistička agencija Viva Travel, broj licence OTP 474/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Viva Travel. OUP

Video

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji. Ažuriranje sajta se obavlja u skladu sa mogućnostima.