Pariz

Pariz, Francuska

već od 299€

Opis destinacije

PARIZ - Grad kontrasta, šarma, stila... Grad koji svojom bogatom i dugom istorijom prezentuje zanimljivu priču, koju poput glamurozne predstave možete gledati dok šetate njegovim velikim bulevarima ili dok pijete café late u nekom od pariskih cafea… Krenite sa Felix Travel-om da zajedno osetimo grad ljubavi!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Pariz - Prag - Ninberg
Paket aranžman 9 dana: Autobuski prevoz + 3 noćenja u Parizu + 1 noćenje u Pragu

HOTEL 3*11.02.2023.
19.02.2023.
UslugaBr. dana/noći9/4
ND
Redovna cena359€
SPECIJALNA PONUDA299€
- plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate -

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Prevoz komfornim turističkim autobusom prema programu putovanja(klima, TV, DVD, audio oprema)
- Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu IBIS CHEVILLY LARUE 3* u Parizu u 1/2 i 1/3 sobama, 1 noćenje sa doručkom u hotelu 3* u Pragu u 1/2 i 1/3 sobama.
- Obilaske prema programu Prag/Nirnberg
- Usluga predstavnika agencije/lokalnog vodiča,
- Troškove realizacije programa.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Individualne troškove putnika.
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- Karte za metro
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
- Doplatu za jednokrevetnu sobu koja iznosi 50% od cene aranžmana

FAKULTATIVNI PROGRAM:
- Poseta Monmartru 15 e/deca do 12 god besplatno ( u cenu uključene metro karte i obilazak Monmartra)
- Poseta Versaju 45e (u cenu je uključeno:ulaznica u palatu, rezervacija, lokalni vodič, prevoz), deca do 18.god.-15e (u cenu nije uključena ulaznica za vrtove) doplata za ulaznicu u vrtove 10e
- Poseta Luvru 40e (u cenu je uključeno: ulaznica, rezervacija, lokalni vodič i slušalice) / deca do 18 god-15e
- Krstarenje Senom 20e / deca do 12 god.10e
- Diznilend 85e plus 10e prevoz / deca do 12 god- 75e plus 10e prevoz
- Šetnja „upoznajmo Pariz“ 20e / deca 10e (u cenu uključene metro karte i usluga lokalnog vodiča)
- Krstarenje Vltavom 1h 15e / deca 10e
Ibis Orly Chevilly Tram 7 3* ibis-orly-chevilly.it
Smeštajni objekat Ibis Orly Chevilly Tram 7 nalazi se na 2 km od centra Vilžifa i stanice metroa Vilžif–Luj Argon (Villejuif- Louis Aragon) koja nudi direktne linije do Pariza. Tramvajska stanica Mulen Ver (Moulin Vert) je udaljena 200 metara od objekta i nudi direktnu liniju koja saobraća do Aerodroma Orli. Na raspolaganju su smeštajne jedinice sa sopstvenim kupatilom, besplatan WiFi i restoran. Sobe u hotelu Ibis Orly Chevilly Tram 7 imaju TV sa satelitskim kanalima i dosta mesta za odlaganje stvari. Sopstvena kupatila su opremljena tušem. Doručak je na bazi švedskog stola - kontinentalni.
1. dan BEOGRAD – NOVI SAD
Polazak grupe sa Sava centra (savska strana) u 17:00h, sastanak putnika u 16:30h. Noćna vožnja preko Mađarske i Austrije sa kraćim usputnim zadržavanjima.

2. dan PRAG
Dolazak u Prag u prepodnevnim satima. Po dolasku sledi panoramsko i pešačko razgledanje grada sa lokalnim vodičem. Razgledanje „zlatnog grada” ili „grada stotinu tornjeva” koji su njegovi najčešći i najpoznatiji epiteti, započinjemo sa Hradčana, gde se krije čuveni Praški zamak, mesto gde su češki kraljevi, carevi Svetog rimskog carstva, precednici Čehoslovačke, predstavnici Čehoslovačke Socijalističke Republike i danas Češke imali i imaju svoje dvorane, raskošne sale i svoje kancelarije, a danas se ovde nalaze i najznačajniji muzeji, bašte, letnjikovci, kraljevi dragulji, pa i čuvena kruna čeških kraljeva. Praški zamak, nalazi se i na UNESCO listi svetske baštine, a budući da je vekovima bio pod različitim vladarima i uticajima, danas smo svedoci najrazličitiijih umetničkih stilova. Dominantna neogotička građevina, pred kojom posetioci ostanu nemi i koja je otvorena za posetu je i katedrala Svetog Vida, Vaclava i Vojćeha, tu je i bazilika Svetog Đorđa. Nakon napravljenih par fotografija sa obližnjeg vidikovca, spuštamo se Malom stranom, pored čuvenog Kafkinog muzeja, gde će vam pažnju privući fontana poznatog praškog umetnika, Davida Černog, koji svojim alegorijama i instalacijama ne prestaje da zadivljuje svet. Sledi šetnja Kralovim mostom, jedna od najromantičnijih staza kojom možete prošetati, kada ste u Pragu. Šetnja kroz dvorište Klementinuma, koji krije i jednu od najlepših baroknih biblioteka na svetu, dovešće vas do centra Starog grada i do najfotogeničnijh lokacija u gradu, te astronomskog sata Orloj i čuvene Tinske crkve, koja je poslužila kao inspiracija Woltu Dizniju za njegove dvorce. Sledi slobodno vreme za individualne aktivnosti i predah u nekoj od poznatih praških pivnica gde možete uživati u ukusima čuvene kolenice, praške kobasice, knedli sa kulašom. Sve to naravno začinićete poznatim češkim pivom, koje je neizostavno pri poseti ovoj zemlji. Ako ste ljubitelji slatkiša, počastite sebe i poznatim Trdelnikom, koji se služi na svakom koraku. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan PRAG – KRSTARENJE VLTAVOM (fakultativni izlet – putovanje Pariz Autobusom 2023.)
Doručak. Napuštanje hotelskih soba i pakovanje kofera u autobus. Slobodno vreme do polaska za Pariz. Mogućnost fakultativnog krstarenja Vltavom, tim poznatim simbolom grada, koji vekovima razdvaja, ali i spaja prestonicu Češke. Specifičnom pozicijom reke, koja deli grad na dva dela, omogućeno vam je da uživate u pogledu na praške mostove, ostrvo Kampa, Čertovku, Malu Stranu, Hradčane, brdo Petrin, brdo Letna, Višehrad, Rudolfinum, Klementinum, Stari grad, Karlov most i da uživate u zvucima Smetanine „Vltave” kao i u ukusima češkog piva ili kuvanog vina. Jedna od najdražih praških legendi, koju ćemo čuti tokom ovog romantičnog jednočasovnog krstarenja Vltavom, kaže da će par koji se poljubi ispod luka Karlovog mosta, zauvek ostati zajedno. Pravo je vreme da na put pođete sa baš tom posebnom osobom, zar ne? Sledi slobodno vreme do polaska autobusa za Pariz. Noćna vožnja.

4. dan PARIZ (putovanje Pariz 2023 Autobusom)
Dolazak u Pariz, grad svetlosti, u jutarnjim časovima. Jedan od najlepših gradova sveta, danas poseti preko 50 miliona turista godišnje, dok u njemu živi oko nešto više od 2,1 milion stanovnika. Prestonica Francuske, Pariz, važi za grad svetlosti, grad ljubavi i romantike, sedište visoke mode i tog posebnog francuskog šika. Atmosfera na ulicama Pariza, dovoljna je da se u Pariz zaljubite, a da ne radite ništa drugo. Ponosni francuzi čuvaju i štite lepotu svog grada, diče se starom arhitekturom, obnavljaju građevine u stilu u kom su sagrađene, donose zakone, koji štite kulturno istorijsko nasleđe, pa tako mi, danas, možemo u potpunosti uživati u ovom gradu – muzeju. Po dolasku, sledi panoramsko razgledanje Pariza, prestonice Francuske: Trijumfalna kapija (Arc de Triomphe), taj simbol francuskog otpora, koji naručuje Napoleon lično, danas ponosno stoji na trgu Šarl de Gol, Jelisejska polja (Les Champs Elysees), najluksuznija, najgrandioznija i najelegantnija ulica na planeti Zemlji, reći će francuzi, te i mnogi turisti, rođena po naredbi Marije de Mediči, oduvek je plenila i bila mesto skupa intelektualaca, političara, pesnika, umetnika i to po šarmantnim kafeima, a njena slava, prenosi se i dan danas. Trg Trokadero (Place Trocadero) sa fantastičnom Ajfelovom kulom (Eiffel tour), neizostavni su simbol ovog grada, a jedan od najlepših pogleda pruža se upravo odavde. Hotel des Invalides, koji natkriva jedna od najlepših baroknih kupola, danas je mesto gde se nalazi crveni sarkofag Napoleona, Narodna skupština Francuske (Assemblee nationale), Panteon (Pantheon) prelepi mauzolej, u kom su sahranjivani poznti francuski pisci, umetnici, političari, naučnici, te je grandioznost ovog zdanja, posebno iskazana fantastičnom arhitekturom, glavni gradski trg Konkord (Place du Concorde), Opera, čuveni muzej Louvr, gotička katedrala Notre Dame, samo su deo celokupnog panoramskog razgledanja Pariza. Smeštaj u hotel oko 15h. Slobodno vreme za odmor.

U predvečernjim časovima fakultativni odlazak na Monmartr. Ova umetnička i boemska četvrt Pariza, neizostavna je ukoliko želite da uživate u pravom šarmu parižana i njenih umetnika. Slikari sa svojim štafelajima, minijaturni kafići, prošarani brojnim saksijama sa muškatlama, uske i kaldrmisane ulice, zelene i cvetne bašte, čine da se ovde za godinu dana skupi više od 15 miliona turista. Tokom naše romantične šetnje, posetićemo baziliku Sakr Ker, a ljubitelji visine i vidikovaca, moći će da uživaju u pogledu sa vrha. Pauzu od šetnje, napravićemo na trgu Place du Tertre, gde su svakodnevno kafu pili i ozbiljne priče razmenjivali, kao i iskustvo i inspiraciju, najbolji od najboljih, umetnici Pikaso, Renoar, Modlijani, Van Gog, Žak Prever, Salvador Dali, Henri Miler, Žorž Klemenso. Ovog dana imaćemo priliku i da se upoznamo sa savršenim metro sistemom, koji ima 14 linija i koji odlično funkcioniše i lako povezuje sve delove grada. Noćenje.

5. dan PARIZ – VERSAJ (fakultativni izlet – putovanje Pariz 2023.)
Doručak. Fakultativna poseta Versaju, rezidenciji francuskih kraljeva koja je bila uzor mnogim palatama širom sveta. Od svog nastanka bila je jedna od najvažnijih znamenitosti francuske istorije. Od skromnog lovačkog doma do velelepne palate, razvila se i postala odraz kraljeve moći i jačine tadašnje monarhije. Uzvišena i očaravajuća, negovana je i oduvek je bila inspiracija mnogim dvorcima širom sveta. Planiran je obilazak palate i uživanje u versajskim vrtovima koje je uredio čuveni kralj Luj XIV. Povratak u Pariz, slobodno vreme i mogućnost fakultativne šetnje sa lokalnim vodičem “upoznajmo Pariz”. Tokom ove šetnje, upoznaćete se sa tajnovitim ulicama Pariza, najznačajnijim lokalitetima, te pričama o njima i njihovim legendama, a tokom šetnje, saznaćete i ge je najbolje pojesti kvalitetan obrok u Latinskoj Četvrti ili gde najbolje šopingovati u La Rue Rivoli. Povratak u hotel je individualan. Noćenje.

6. dan PARIZ – DIZNILEND (fakultativni izlet – putovanje Pariz Dan Zaljubljenih 2023.)
Doručak. Mogućnost celodnevne fakultativne posete Disneyland-u, udaljenom od Pariza 30 km. Diznilend u Parizu, jedan od pet zabavnih parkova na svetu, a jedini je Diznijev park u Evropi. Iako nije najstariji na tlu Evrope, ovaj zabavni par s razlogom nosi titulu najposećenijeg zabavnog parka na kontinentu. Posećuju ga i u njegovim atrakcijama uživaju turisti svih uzrasta, budući da poseta Diznilendu predstavlja svojevrsno ostvarenje dečijeg sna. Vraćanje u detinjstvo kroz Diznijeve junake, kao i vožnja brojnim atrakcijama i šetnja kroz tematske parkove, iskustvo je koje se ne propušta. Povratak u Pariz. Noćenje.

7. dan PARIZ – LUVR – KRSTARENJE SENOM (fakultativni izlet – putovanje Pariz Dan Zaljubljenih 2023.)
Doručak. Moguć je fakultativni obilazak jednog od najlepših i najvećih muzeja na svetu – Luvra. Kako danas muzej broji preko 350000 eksponata, nije ni čudo što turisti iz celog sveta hrle da uživaju u njegovim postavkama. Ovde se kriju najbogatije zbirke egipatske umetnosti, antičke umetnosti te etrurske, grčke, rimske, tu su i islamska i orijentalna zbirka, kao i zbirka predmeta i pokućstva svih evropskih naroda do kraja XIX veka. Od 2008. godine, kolekcije su podeljene u 8 odeljenja. Odeljenje slikarstva zauzima najveći deo zgrade i prikazuje umetnost od srednjeg veka do XIX veka, dok odeljenje skulpture prikazuje predmete od ranog srednjeg veka do XIX veka. Najpoznatija dela sačuvana ovde su Mona Liza, Venčanje u Kani, Sloboda vodi narod, Miloska venera, Nika sa samotrake, Umirući rob.

U predvečernjim časovima fakultativno krstarenje Senom, te upoznavanje sa Parizom, iz potpuno nove perspektive. Romantično krstarenje, idealno je da vam čitav grad još bolje približi i učini da dobijete jednu kompletnu sliku o njemu. Slobodno vreme. Nastavak putovanja ka Nirnbergu u večernjim časovima. Noćna vožnja.

8. dan PARIZ – NIRNBERG
Dolazak u Nirnberg u prepodnevnim satima. Nirnberg, grad u kome se prepliću različiti istorijski momenti i gde žive Nemačka tradicija i istorija, drugi je po veličini grad u Bavarskoj, a za mnoge i jedan od najlepših gradova ove zemlje. U gradu Nirnbergu, živi nešto više od pola miliona stanovnika. Danas turisti uživaju u brojnim pijacama, muzejima, starim ulicama, arhitekturi, kao i u gastronomskim specijalitetima. Grad se može pohvaliti i očuvanim gradskim zidinama, nastalim u XIV, a obnovljeni u XVI i XVII veku. Severnim delom dominira Nirnberški dvorac, koji je danas jedan od najznačajnijih i najočuvanijih srednjovekovnih preživelih utvrđenja u Evropi. Po dolasku sledi razgledanje starog istorijskog grada sa vodičem: srednjevekovni bedemi sa kraljevskim dvorcem iz XII. veka, crkva Svetog Lorenza, crkva Svete Marije, Svetog Sebalda iz XIII. veka, gradski trg sa fontanom i gradskom kućom, zgrade vina, kuća Alberta Direra, ulica starih zanata, Hangmanov most, fontana Dečak sa guskom, zgrada suda gde se održao Nirnberški proces. Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja.

9. dan NOVI SAD - BEOGRAD
Dolazak u Srbiju u prepodnevnim časovima. Kraj programa.
- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke  na dan uplate
- Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina).

FXT

Organizator putovanja je turistička agencija Felix Travel, broj licence OTP 3/2021 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Felix Travel. OUP

Video

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama