Prag

Prag, Češka

već od 635€

Opis destinacije

Prag je osnovan u 9. veku po dolasku Slovena u Češku i tokom jedanest vekova svoje burne istorije bio prestonica jednog carstva, jednog kraljevstva i dve republike – Svetog rimskog carstva, Kraljevine Bohemije, Republike Čehoslovačke i Republike Češke. Grad je dostigao svoj zenit u vreme vladavine Karla IV, koji je izgradio Karlov most, gotsku Katedralu Svetog Vida, a 1348. godine osnovao je Karlov univerzitet.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
PRAG 
Izleti I posete: “Karlove Vari” i “zamak Karlštajn” 
4 dana (3 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 4*) – avionom 
Polazak: 12. oktobar (povratak 15. oktobar 2023.) 

TERMINHOTELCENA PO OSOBIDOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU
12.10 – 15.10.2023.Royal Esprit 4*635 evra140 evra

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: aerodromske takse (65 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se  plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili poslovnicama ovlašćenih subagenata), prevoz avionom na relaciji Beograd–Prag–Beograd  (prevoznik Air Serbia), smeštaj u hotelu kategorije 4 zvezdice na bazi 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama, transferi na  relacijama aerodrom–hotel i hotel–aerodrom u Pragu prema programu; panoramsko razgledanje grada, troškovi vodiča i organizovanja  putovanja. 

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: fakultativni izleti i ulaznice, turistička taksa u iznosu od 2,5 evra po noći po osobi za boravak u  hotelu kategorije 4 zvezdice (plaća se isključivo na recepciji), međunarodno putno zdravstveno osiguranje. 

FAKULTATIVNI IZLETI 
- Fakultativni izlet autobusom “Zamak Karlštajn” – 75 € (u cenu uključen bus prevoz, usluge vodiča i ulaznica za obilazak dvorca Kralštajn) 
- Fakultativni izlet autobusom “Karlove Vari” – 95 € (u cenu uključen bus prevoz, usluge vodiča i ulaznica za Moser fabriku stakala) 
Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Pragu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 20 prijavljenih  učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene. 

Hotel Royal Esprit **** https://www.hotelroyalesprit.cz/en/ 
Smešten je u srcu Praga, na 300 metara od Trga Staromestske namesti i Astronomskog sata. Do stanice metroa Namesti Republike može se  stići pešice za 5 minuta. Sobe imaju: SAT TV, telefon, kupatilo s fenom, WiFi internet. Doručak je u hotelskom restoranu po principu  samoposluživanja. 

1. dan BEOGRAD – PRAG Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” 2h pre poletanja kod šaltera Filip Travela. Poletanje aviona u  06:50h (JU 610). Nakon sletanja na aerodrom u 09:00h, pasoške kontrole i preuzimanja prtljaga, odlazak na panoramsko razgledanje grada  sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Obilazak Hradčanskog trga koji ima prelepe palate Swarcenberg, Toskansku, Martinicki,  nadbiskupsku, stub kuge. Poseta praškog dvorca (rezidencije češkog predsednika), katedrale sv.Vida. Šetnja pored zlatnog portala,  kraljevske palate, bazilike sv.Đorđa, Lobkovič palate, crne kule. Panorama na Prag iz bašte na valeh. Prelepa valdštajnska palata sa  ogromnim parkom iz 17.veka, Hergertova ciglana, najtesnija ulica u Pragu, mala venecija, certovka, kampa, Karlov most, Karlova ulica,  Klementinum (Narodna biblioteka), Starogradski trg sa čuvenim astronomskim i astrološkom satom Orloj. Zatim Karlov univerzitet, staleško  pozorište i vaclavski trg sa narodnim muzejom. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje. 

2. dan PRAG – KARLŠTAJN – PRAG Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativno razgledanje zamka Karlštajn u pratnji  lokalnog vodiča. Karlštajn, gotički zamak koji je sagradio najveći češki kralj Karlo IV u 14. veku, sližio je za čuvanje krune, relikvija i drugih  vrednosti kraljevske porodice. Karlštajn se uzdiže iznad istoimenog sela na 30 km od Praga. Smešten na brdu iznad reke Berounka kao skup  kula i visokih zidova, savršeno očuvan. S pravom je jedan od najpoznatijih i najposećenijih zamkova Česke. Povratak u Prag. Slobodno  vreme za individualne aktivnosti. Noćenje. 

3. dan PRAG – KARLOVE VARI – PRAG Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na celodnevni izlet do  Karlovih Vari. Obilazak banje, njenih čuvenih lekovitih izvora termalne vode i kolonada (Termal Spring, Market Collonade...), grand hotel  Pupp-a, crkve Sv Marije Magdalene, razgledanje fabrike stakala “Moser”, ruske pravoslavne crkve Sv. Petra i Pavla... Čuveni pisci, kompozitori, istorijaske ličnosti su boravile u ovoj banji (Karlo IV, Gete, Mozart, Petar Veliki...), kao i većina holivudskih glumaca koji svake  godine posećuju Karlove Vari povodom filmskog festivala. Uz to ne zaboravite probati čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina, vodu  sa lekovitih izvora, oplatke... Povratak u Prag. Noćenje. 

4. dan PRAG – BEOGRAD Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do transfera. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona u 20:35h (JU  615). Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 22:30h. Kraj programa. 

- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke, na dan uplate. 

- Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15
dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

Plaćanje može biti:

- Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master,, Maestro i Dina).

- Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije

FT

Organizator putovanja je turistička agencija Filip Travel, broj licence OTP 113/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Filip Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama